II. DEĞİŞİM

II. DEĞİŞİM 

Belki hatırlarsınız 11 Mart 2011 tarihinde güncemde DEĞİŞİM başlıklı bir yazı paylaşmıştım. O yazıyı yazdıktan bir yıl sonra ona benzer bir şey paylaşmak istiyorum. Hani derler ya “Halep oradaysa arşın burada”  Belki hayali mi rüya mı anlatıyor veya yanlış görmüş olabilirim. Çalışmayı gidip yerinde görmek lazım.

Bu okul Öğrenen Lider Öğretmen seminerini almış. Ayrıca bu okula görevlendirme olarak gelen öğretmenlerinde ilde başka okullarda yapılan Öğrenen Lider Öğretmen seminerine misafir olarak katılımları için teşvik ediliyor. Bu Okul Isparta Mehmet Köse İlköğretim Okulu bazılarınız bilir yakın arkadaşımız Ömer Çelikkol’un yöneticiliğini yaptığı bu okulda neler olmuş. Okula misfir oldum ve üç saatlik gözlemlerimi kısaca aktaracağım. Bu okul Isparta merkez de olmasına rağmen okulun bulunduğu yerden sonra başka yerleşim yeri yok…

Sırayla söz etmeye başlayalım.

1.Okulda hiçbir şekilde ders başlama ve bitişi için zil çalmıyor. Başka okullardan gelen görevli öğretmenler bu süreci ilk günlerde çok yadırgamışlar. Daha sonra onlar da alışmışlar bu duruma. 

Fotoğraf0761.jpg

2.Sınıflarda çöp kovası yok onun yerine atık kağıt kutusu var. Çöp kutusu koridora konulmuş. Çöp kovalarının sınıftan çıkarılmasına en çok okulun hizmetlisi Ayşe Gökboyun seviniyor. “Neden?” diye sorduğumuz da artık sınıflarda yemek kokusu kalmadı. “Daha önce nasıldı?” diye sorduğumuz da sınıflar mutfak gibi kokuyordu ne yapsak o koku sınıftan bir türlü çıkmıyordu. Şimdi sınıflar çok daha temiz ayrıca daha çabuk temizleyebiliyoruz. Kabuklu kuruyemiş yerdi önceden çocuklar şimdi okula bile gelmiyor diyor.

Fotoğraf0767.jpg

3.Atık Toplama Projesi; Atık toplama projesi ile okulun bahçesine atık toplama kutuları bulunuyor. Atık getiren her öğrenciye getirdiği atık karşısında yiyecek kuponu veriliyor. Toplanan atıklar satılıyor elde edilen para ile okul kooperatifine ürün alınıyor. Öğrenciler kuponlarla alışverişlerini yapıyorlar. Okulun çevresi de çok temiz. Hatta öyle bir hareket sağlanmış ki mahalleli bile atıklarını geri dönüşüm için okula getiriyor.

Fotoğraf0768.jpg

4. Okul Kooperatifi öğrenciler tarafında idare ediliyor. Toptancıya siparişlerini kendileri verip teslim alıp yerleştiriyorlar. Toplanan para akşamları sorumlu öğretmene veriliyor.

Fotoğraf0763.jpgFotoğraf0762.jpg

5.Sınıfların bazılarında Tübitak proje kapsamında alınan araçlarla düzenlemesi yapılmış. Sıra düzeninden masa düzenine geçilmiş. Hatta projelerden okula ayni ve maddi destek de sağlanıyor.

Fotoğraf0765.jpg

6. Kitap okuma projesi; Kitaplıklar okulun koridorunda

Beğendiyseniz Paylaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir